петък, 18 юни 2010 г.

Ароматните свещи - стил и емоция

Свещите се правят от различен материал - парафин, пчелен восък, растително олио, желе и т.н. В зависимост от материала се получават и различни свещи, но целта е една и съща - топлина и уют, създаване на подходяща атмосфера или стилно декориране.


Ароматните свещи имат силно позитивно влияние както на духа, така и на тялото. Изборът на аромат трябва да се направи в зависимост от очаквания емоционален ефект. Така свещта не само ще изпълнява основната си функция - топлина и светлина, но и ще има терапевтична стойност. При изгарянето си ароматните свещи отделят своя аромат и ни въздействат по различен начин. Например жасмина и лавандулата намаляват стреса и умората, шоколада създава усещане за нежност и наслада, морските аромати за свежест, а плодовите и цитрусови отключват неподозирани желания.

Избора на цвят е също толкова важен - топлите и меки цветове имат релаксиращ ефект - бледо зелено, синьо, виолетово. Ярките цветове - червено оранжево и жълто стимулират и възбуждат.
Добре подбраната декоративна свещ може да внесе правилния нюанс във всяко едно помещение. Когато си купувате такава свещ, подходете към избора и като към произведение на изкуството, което ще Ви се отблагодари със стил и атмосфера.

Няма коментари:

Публикуване на коментар