петък, 18 юни 2010 г.

Креативни декоративни възглавнички

Декорация от копчета
възглавнички за декорация възглавнички за декорация
Калъфката на тази декоративна възглавничка е декорирана с нестандартен десен – свежо дръвче, създадено от парче филц (стеблото) и множество копчета с различна форма и размери (короната). За да се оформи короната на дървото, копчетата са пришити към калъфката, като някои от тях леко се припокриват помежду си.

Декоративни възглавнички от стари пуловери
възглавнички за декорация възглавнички за декорация
Старият пуловер или жилетка могат да се превърнат в нестандартни калъфки за декоративните възглавнички (могат да се поставят и върху вече съществуваща калъфка). Дрехата се оформя в желаната форма и се зашива, като копчетата могат да бъдат оставени за по-голям ефект.


Цветни акценти

Пренесете цветята от градината в дома си с тази ефектна и цветна декорация. Всеки цвят на тези декоративни рози е създаден от широка панделка (най-добре такава с кант от тънка тел), набрана във формата на цветче и пришита/ залепена на желаното място. Стеблата на розите пък са направени от няколко тънки цветни ленти, залепени на място с лепило за тъкани.

Добавете няколко красиви цветни шалчета, като ги увиете около скучната едноцветна възглавница – срежете излишъка от плат и внимателно пришийте на няколко места. Ако пък искате да декорирате и двете страни на аксесоара, само трябва да залепите или зашиете двата края на шаловете към ръба на калъфката. Добавете още повече чар, като поставите в средата на възглавничката красива брошка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар